duminică, 4 martie 2012

Biroul de credit - cum iti afecteaza sansa de a obtine credit?

Bancile trimit la Biroul de Credit urmatoarele tipuri de informatii:

- informatii negative - cum sunt restante mai mari de 30 zile, fraudulenti in relatia cu bancile si persoane care au completat cereri de credit cu  informatii false;
- informatii pozitive - date despre creditele obtinute in trecut sau despre imprumuturile curente ale populatiei

Daca ai restante, nu te mai agita prin sucursale!

Orice persoana care figureaza cu informatii negative poate sa isi ia gandul de la obtinerea unui credit. Nicio banca nu acorda credite acestor persoane, mai ales in perioada actuala, cand bancile au criterii de evaluare a clientilor foarte stricte.

Cel mai bine pentru aceste persoane este sa astepte, pentru ca datele de la Biroul de Credit trebuie sterse dupa 4 ani. Prin urmare, daca ai o restanta si ai platit-o in luna curenta, peste 4 ani, ea nu va mai aparea in raportul de la Biroul de Credit. Te poti duce apoi linistit sa ceri credit!

Daca restanta nu este platita, banca va actualiza luna de luna datoria. Aceasta va disparea mai greu, iar termenul de 4 ani se va scurge de la data in care banca va scoate creditul respectiv din bilant.

Creditele in derulare te fac sa obtii imprumuturi mai mici

Si informatiile pozitive iti micsoreaza sansa de a obtine un nou credit, daca ai deja un imprumut (credit de orice tip, leasing, card de credit, descoperit de cont) in derulare. Suma lunara de plata iti va diminua gradul maxim de indatorare pe care banca este dispusa sa ti-l acorde la noul credit, asa ca vei obtine o suma mai mica.

Daca ai avut un credit in trecut, pe care l-ai rambursat integral - acest lucru nu iti va afecta sansa de a obtine un nou credit, nici in bine nici in rau.

Intr-o economie mai avansata, bancile ar favoriza acesti clienti prin costuri mai mici, deoarece au dovedit ca sunt responsabili. La noi, insa, bancile sunt inca inapoiate si nu folosesc deocamdata aceste informatii in decizia de creditare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu